Viden, udvikling og samvær
5000 Odense CVælg område
Vis underviser

Underviser

Kirsten Krogh
Få ledige pladser

Højskoleformiddage - Fredericia

Ved spørgsmål ring til 70 20 23 77

Højskoleformiddage Fredericia
Sted: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3
Ansvarlig: Kirsten Krogh
Tirsdage kl. 10.00-12.00
8 foredrag for 800 kr. Enkelte foredrag for 150 kr.
Tirsdag 29/9
Tidligere borgmester Else Lawaetz Møller
Fra bondekone til borgmester i Kerteminde – og tiden herefter
Med 25 % af alle personlige stemmer ved kommunalvalget i 2001 var retningen afstukket: Der skulle styr på økonomien og de svageste skulle støttes for at forbed-re deres hverdag. Senere, efter i alt 32 år i politik, ændrede jeg kurs og skabte først den succesrige Kirsebærfestival og senere foreningen Turismens Venner. Begge aktiviteter lægger vægt på det gode værtskab og mere end 100 frivillige yder en formidabel indsats.
Tirsdag 6/10
Forfatter Danni Travn
Bent Fabricius-Bjerres tre liv
Danmark har mistet et af sine største kulturikoner, Bent Fabricius-Bjerre. Han fik så meget ud af livet og gav så meget til os, han nåede at leve tre liv. Først var han nyskabende musiker, så blev han driftig forretningsmand, til sidst var han et ikon. Faktisk kan 100 års dansk kulturhistorie fortælles gennem denne ene mand. Og det er, hvad Danni Travn, forfatteren bag den anmelderroste biografi om Bent Fabricius-Bjerre, gør i dette foredrag. De færreste kender nemlig bredden og dybden af Bent Fabricius-Bjerres overvældende indflydelse på tonerne og billederne omkring os – som komponist af eviggrønne melodier, som igangsætteren bag andre stjerner og som forbillede for yngre generationer. Fra guldalderjazz til ’Klovn’ vil der være overraskende sammenhænge og sjove sidehistorier samt den centrale pointe: Holder du dig åben og nysgerrig, holder du livsgnisten tændt.

Tirsdag 20/10
Kulturforfatter Mogens Blume Winston Churchill – løve og bulldog
At man fascineres af Churchills mangeartede geni, kombineret med storheden i hans liv og gerning, gennemsyrer foredraget, der suppleres af mange billeder og fyndige citater, fra Churchills brogede liv.
Foredraget tegner således et engageret og varieret billede af Winston Churchill, baseret på læsning af mange bøger af og om Churchill, hvortil kommer en række besøg i hans fodspor.
Tirsdag 27/10
Lektor Karl Arne Winther
Livet som Jehovas Vidne i 24 år
Hør om, hvordan en forvirret ung mand på 20 år kom ind i JV i 1973, og hvordan han efter 24 år forlod JV. I foredraget hører du om livet som Jehovas Vidne som både pioner og ældste,
og hvordan det er at forlade JV og starte et nyt liv uden religionen.
Tirsdag 2/11
Tidligere direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet Morten Hahn-Pedersen
På zarens befaling
En historie om to danskere i spidsen for verdenshistoriens vildeste ekspedition.
I årene fra 1725-43 gennemførte det russiske imperium to fantastiske ekspeditioner gennem Sibirien til Kamtjatka og det nordlige Stillehav forat finde nyt land og udvi-de grænserne for zarens rige. I spidsen for ekspeditionerne stod Vitus Bering fra Horsens og Martin Spangsberg fra Esbjerg. På ufattelige transsibiriske felttog skrev de to danskere sig ind i verdenshistorien, fjernede hvide pletter og eventyrlande fra verdenskortet og lagde grunden til det, vi i dag kender som Russisk Fjernøsten.
Tirsdag 10/11
Professor Johs. Nørregaard Frandsen
Den moderne H.C. Andersen: Det geniale mønsterbrud
H.C. Andersens kunst og værk rummer temaer og en fortællekraft, som gør det ak-tuelt til alle tider. Han er stadig lige så moderne, som da han levede og skrev. I sin samtid registrerede Andersen, hvordan dampmaskinen og telegrafen ændrede ver-den, ligesom han så et nyt Europa blive formet. Han så brud og var selv en mønster-bryder, socialt og kunstnerisk, og skabte eksempelvis en helt ny genre, det Ander-senske eventyr, der både rummer humor, fantasi, mørke skygger og uhygge. H.C. Andersen er ikke bare en genial digter, som alle bør stifte bekendtskab med. Han er også den mest kendte dansker ude i verden overhovedet, så en moderne respekt for ham og brug af ham er at gøre verden opmærksom på at han er dansk.
Tirsdag 17/11
Eventyrer Louise Korsgaard
Huler: Verdens sidste uudforskede steder
Foredraget er en opdagelsesrejse til ukendte huler i Papua New Guinea, Malaysia, Indien og Spanien. Louise løfter sløret for hulernes hemmeligheder og giver et sjæl-dent indblik i en huleudforskers hverdag under jorden. Se og hør hvordan kilome-tervis af uforudsigelige 3-dimensionale labyrinter af dybe skakter, snævre mudrede passager, brusende underjordiske floder og gigantiske krystal-dekorerede sale bli-ver opdaget og kortlagt.
Tirsdag 24/11
Fængselsbetjent Kim Winther
Bag om bøllen – en historie indefra
Hør om livet på kanten og om fængslernes heldagskoncept ”bag om Bøllen”, hvor vi tegner et billede af en kriminel og sætter fokus på adfærd, mobning, misbrug, vold, fængsel med mere.
Vi forbeholder os ret til at ændre i programmet ved sygdom mv.

Er du usikker på coronasmitte? Så læs her:
1. Vi begrænser deltagerantallet til 50 på alle højskoler
2. Vi sørger for håndsprit alle steder – mundbind er ikke påkrævet, men er selvfølgelig velkomment
3. Vi synger ikke fællessang i denne sæson
4. Vi holder kaffepause på vores pladser – eller slet ikke. Vores højskoleværter vurderer, hvad der er muligt og hensigtsmæssigt i de forskellige lokaler
5. Vi holder mindst to meters afstand fra foredragsholderen til første række
Nogle af vores forholdsregler kan kun gennemføres med din hjælp, og vi beder dig derfor om at:
• Holde mindst en meters afstand til de øvrige deltagere. Vi sætter stolene op med afstand – benyt hver anden stol i de sale, hvor stolene er fast opstillet
• Benytte samme stol ved hele arrangementet og bliv gerne siddende fra start til slut
• Betale på forhånd via den fremsendte faktura (netbank) eller MobilePay til nr. 99991. Dette er af hensyn til vores medarbejderes sikkerhed, så de ikke skal håndtere kontanter
• Blive hjemme, hvis du er syg
• Generelt lytte til de anvisninger, der måtte blive givet på dagen
Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 29-09-2020, kl. 10:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr702021851
Adresse Det Bruunske Pakhus
Kirkestræde 3
7000 Fredericia
LokaleSalen
Holdtimer24
Antal mødegange8
AfdelingAOF Vejle-Fredericia

Kursusdage

29-09-2020 Tirsdag 10:00  -  12:00
06-10-2020 Tirsdag 10:00  -  12:00
20-10-2020 Tirsdag 10:00  -  12:00
27-10-2020 Tirsdag 10:00  -  12:00
03-11-2020 Tirsdag 10:00  -  12:00
10-11-2020 Tirsdag 10:00  -  12:00
17-11-2020 Tirsdag 10:00  -  12:00
24-11-2020 Tirsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.