Viden, udvikling og samvær
5000 Odense CVælg område
Vis underviser

Underviser

Thomas Ulrik Larsen
Venteliste

Foredrag om Eric Clapton

Ved spørgsmål ring til 69 16 06 00

Guitargud, bluesman, junkie og vildfaren superstar
Foredragsholder Thomas Ulrik Larsen fortæller historien om en musikalsk ener, der har været længere omkring end de fleste – og som kom levende igennem turen.
Eric Clapton, manden, der opfandt begrebet guitarhelt i midten af 60’erne, fylder 75 den 30. marts 2020, og dettevil vi fejre med fortællinger, lyd og billeder.
Clapton tilhører generationen, der var med til at hente den sorte musik ind i det fremmedgjorte efterkrigs-England, og allerede som 20-årig havde han opnået gudestatus som guitarhelt. Men bag de rå og kantede bluestoner og den tilhørende succes, gemte sig en følsom mand, der havde svært ved at få helet sårene fra en traumatisk og svær opvækst.
Den sorte musik – den hvide mand
Eric Claptons opvækst i det landlige England virkede idyllisk, men dækkede over en virkelighed som forladt barn, hvor bedsteforældrene opdragede ham under dække af at være Erics forældre. Da illusionen bristede, søgte den unge, indadvendte Eric Clapton tilflugt i billedkunst og den sorte musik – bluesen. Smerten, som var udgangspunktet i bluesmusikken, afspejlede Claptons liv og person, og han brændte igennem som den første hvide englænder, der kunne spille den sorte musik, så man troede på det. Da Jimi Hendrix i 1967 chokerede publikum var det Clapton, der havde gødet jorden for virtuosen fra Seattle.
Storhed og misbrug
Yardbirds, Bluesbreakers, Cream og Blind Faith var blot noget af det, Eric Clapton nåede i årene 1963-70. Herefter gik starten for en ujævn solokarriere, hvor øjeblikke af storhed blev vekslet med nedture, misbrug og musik af så tvivlsom karakter, at de færreste kunne tro, at musikken kom fra den mand, der tidligere blev hyldet med graffitien ”Clapton is God”. Én ting forblev dog konstant: For Eric Clapton var bluesen identisk med den, han var.
Foredraget er i samarbejde med Musikbiblioteket.


Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 12-11-2020, kl. 18:30

Ugedag Torsdag
Holdnr20-01101931
Adresse Odense Hovedbibliotek
Østre Stationsvej 15
5000 Odense C
LokaleForedragssal
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Odense

Kursusdage

12-11-2020 Torsdag 18:30  -  20:30

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.