Viden, udvikling og samvær
5000 Odense CVælg område
Vis underviser

Underviser

"Mickey " Gjerris
Ledige pladser

KLIMAETISKE TANKER OM LYSEGRØNT HÅB

Ved spørgsmål ring til 62 21 73 73

KLIMAETISKE TANKER OM LYSEGRØNT HÅB
Mickey er uddannet teolog (ph.d.) og arbejder som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.
Han har de sidste 20 år forsket i etiske spørgsmål vedrørende natur, etik, teknologi og mennesker og udgivet en lang række artikler og bøger om disse emner - senest bogen ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb” fra 2019.
Med videnskab og teknologi har mennesket sikret sig en hidtil uset magt over naturen.
Det har givet muligheder for øget velfærd og velstand for milliarder af mennesker, men et sted på vejen glemte vi, at magt ikke kun er mulighed, men også ansvar.
Og nu står vi i en situation, hvor naturen, vores livsgrundlag, er ved at bryde sammen: Forurening, klimaforandringer og masseuddøen af arter.
Spørgsmålet er, hvordan vi finder vilje og mod til at standse op og ændrer vores brug af naturen, så både den og fremtidige generationer har en fremtid?
Foredraget vil dykke ned i menneskets forhold til naturen og diskutere en række muligheder for at ændre vores perspektiv på naturen og vores rolle i den. Grundpåstanden er, at så længe vi ser de nødvendige forandringer som et offer af det gode liv, kommer der ikke til at ske noget. Først når vi får lyst til at passe på den verden, som vi er en del af og har tiltro til, at det er en rejse, der vil bringe os glæde og muligheden for et meningsfyldt liv, vil handling følge ord.
Grundet Covid-19 sælges IKKE billetter ved indgangen, og der er ingen mulighed for køb af drikkevarer i pausen.
Man sidder ved borde med plads til 2 stole med 1 meters afstand mellem stolene.
Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid-19 eller er forkølet.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 17-03-2021, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr202904
Adresse Fredens Kirke
Glarmestervej 8
5700 Svendborg
LokaleSognehuset
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Fyn

Kursusdage

17-03-2021 Onsdag 19:00  -  21:30

Faktaoplysning

Niveau For alle

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.